17 Φεβ 2013

Η ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 17-2-2013


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ
¨Δεντροφύτευση 3 αλσύλλιων στη βόρεια γειτονιά της Ευκαρπίας ¨
Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ευκαρπίας, την Κυριακή 17-2-2013, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 μεσημέρι, πραγματοποιώντας τη δράση ¨Δεντροφυτεύουμε τις γειτονιές της Ευκαρπίας μας ¨, δενδροφύτευσε πάνω από 1000 δέντρα, δημιουργώντας 3 αλσύλλια συνολικού εμβαδού περίπου 10 στρεμμάτων (πεύκα, κυπαρίσσια, κουκουναριές ), με τη βοήθεια και συμμετοχή δεκάδων πολιτών από τους συλλόγους της περιοχής μας, αλλά και με τη συμμετοχή του σωματείου εργαζομένων της ΤΙΤΑΝ Α.Ε. και της ΤΙΤΑΝ Α.Ε.
Στην πράξη έγινε μία παράλληλη δράση όπου από τη μία οι κάτοικοι της περιοχής δενδροφυτεύσανε τα αλσύλλια νο1 και νο2 που φαίνονται στην εικόνα (που ανήκουν στο δήμο μας) και από την άλλη το σωματείο εργαζομένων της ΤΙΤΑΝ Α.Ε. και η ΤΙΤΑΝ Α.Ε. δενδροφυτεύσανε το αλσύλλιο νο3 που βρίσκεται σε ύψωμα ακριβώς δίπλα στην εξωτερική περιφερειακή οδό απέναντι από την ΤΙΤΑΝ Α.Ε , στην οποία ανήκει και το οικόπεδο.
Σκοπός μας είναι να κάνουμε θεσμό αυτή τη δράση και οποιαδήποτε ακάλυπτη γωνιά των γειτονιών μας (και όχι μόνο της Ευκαρπίας, να γίνει πράσινη ασπίδα και πνοή για εμάς και για τις οικογένειες μας.
Τέτοιες παράλληλες δράσεις μπορούν να γίνουν πολλές στην περιοχή μας (βλέπε με Carrefour, Πλαίσιο, Εγνατία οδός Α.Ε. και Ιονία οδός Α.Ε., Μαρμαρίδης Έπιπλα κλπ.).
Η ανάπλαση του περιβάλλοντος της Ευκαρπίας και του δήμου Παύλου Μελά, κρίνεται πιο επιτακτική από ποτέ και ο κόσμος το επιθυμεί διακαώς (μέγα παραδείγματα οι αγώνες για το ΣΜΑ Ευκαρπίας και για την απόδοση των στρατοπέδων Καρατάσιου και Παύλου Μελά). Σε αυτό πρέπει να βοηθήσουν όλοι οι πολίτες, ο δήμος (που δυστυχώς κάνει ελάχιστες τέτοιες δράσεις), αλλά και οι εταιρείες που φιλοξενούνται στα όρια του δήμου μας.
Επόμενη δράση : την Κυριακή 3-3-2013, από τις 11 το πρωί. Περιοχή δεντροφύτευσης :  το ρέμα και οι ελεύθεροι χώροι στις Εργατικές Κατοικίες Ευκαρπίας, από τη λαϊκή μέχρι το Γυμνάσιο ( 600 δέντρα και βλέπουμε…)

ΣΑΣ περιμένουμε (και τις προτάσεις σας για πιθανά μελλοντικά σημεία δεντροφύτευσης)







Τηλέφωνα επικ.:  6947375549 -  Ασλανίδης Γιώργος, 6973935001 - Σπάσος Μιχάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: