31 Μαρ 2015

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ 14 ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ

Με επιτυχία ξεκίνησε η ανάδειξη της θέσης 14 παλικάρια – Λίστα προτάσεων και κατάθεση φακέλου στους αρμόδιους¨

             Την Κυριακή 29 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η δράση του Περιβαλλοντικού Οικολογικού Συλλόγου Ευκαρπίας  (Π.Ο.Σ.Ε.) στον περιβάλλοντα χώρο του μνημείου ¨14 παλικάρια¨  στην Ευκαρπία.
Μέλη και φίλοι του συλλόγου έκαναν καθαρισμό των απορριμμάτων, των μπαζών καθώς  και αποψίλωση όπου χρειαζόταν και η μεγάλη ποσότητα που συγκεντρώθηκε από τα παραπάνω,  τοποθετήθηκε σε ειδικές σακούλες για να γίνει η αποκομιδή τους από το τμήμα Καθαριότητα του δήμου Παύλου Μελά.
Στη συνέχεια έγινε καταγραφή των ζημιών που έχουν γίνει και συντάχτηκε σχετική έκθεση, που περιλάμβανε την καταστροφή των μπάνιων, των αποδυτηρίων, των WC,  την  λεηλασία όσον αφορά τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις , τις μεταλλικές πόρτες και παράθυρα αλλά και ζημιές στα γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, κλπ.
Στο τέλος έγινε συγγραφή μιας λίστας με τις διάφορες προτάσεις από τους φίλους και τα μέλη του συλλόγου. Ενδεικτικά η λίστα περιλάμβανε:
Α) τρόπους αποκατάστασης των ζημιών και των φθορών στα κτίρια και στα γήπεδα
Β) δράσεις για να γίνει επισκέψιμος ο χώρος ξανά
Γ) ενέργειες για την ανάδειξη του χώρου ως πολιτιστική και περιβαλλοντική τοποθεσία ύψιστης σημασίας για την Ευκαρπία και όχι μόνο.
Η λίστα αυτή μαζί με την καταγραφή των ζημιών θα κατατεθεί ολοκληρωμένα σε φάκελο με αποδέκτες το δήμο Παύλου Μελά, την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και τα αντίστοιχα Υπουργεία.
Ο άμεσος σκοπός  είναι να δρομολογηθεί  η υγιεινή,  η ασφάλεια και η επισκεψιμότητα του εκπληκτικού αυτού χώρου με την λειτουργία του ως περιβαλλοντικού - αθλητικού πάρκου αναψυχής. Αυτό θα αποδώσει το κύρος και την αξία που αρμόζει στο σημαντικό πολιτιστικό μνημείο ¨14 παλικάρια¨  ως αναπόσπαστο κομμάτι της Ευκαρπίας.
Μία πρώτη εικόνα  των ζημιών και των προτάσεων μετέφεραν ήδη άμεσα οι παριστάμενοι στην δράση πολίτες και στο δήμαρχο Παύλου Μελά, κ. Δεμουρτζίδη, που έδωσε το παρών στην εκδήλωση.
Ο Π.Ο.Σ.Ε. θα ήθελε να ευχαριστήσει τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου και να τους υποσχεθεί ότι η δράση αυτή για τα  ¨14 παλικάρια¨  θα έχει συνέχεια  με την κατάθεση του φάκελου που αναφέρθηκε παραπάνω, αλλά και με μελλοντικές εκδηλώσεις για να ευαισθητοποιηθούν και να ενημερωθούν οι πολίτες. Ένα ευχαριστώ και στην νεανική ομάδα ¨ΠΕΣ το ΔΥΤΙΚΑ¨  που έχει ιδιαίτερες περιβαλλοντικές ανησυχίες.
Ο Π.Ο.Σ.Ε. όπως εδώ και πολλά χρόνια, θα συνεχίσει να είναι ενεργό κομμάτι της κοινωνίας, προστατεύοντας το πολύπαθο περιβάλλον της περιοχής μας και όχι μόνο, επιζητώντας περιβαλλοντική δικαιοσύνη  και αναπλάσεις για όλα τα αρνητικά που έχουν γίνει γύρω μας. Με σημαία τον εθελοντισμό, με μεράκι, με αγάπη για αυτό που κάνουμε, δεν θα αφήσουμε τις τύχες μας στην…  τύχη, αλλά με δυναμισμό θα επιδιώκουμε το ποιοτικό και το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά μας και για μας.

Σέβομαι το παρελθόν – Προστατεύω το παρόν – Δρομολογώ το μέλλον


Δεν υπάρχουν σχόλια: